• +385 1 7987790
  • Pon-Sub 08-20

Tvrtka

Home » Tvrtka

Upoznajte

Control Engineering d.o.o.

Kako smoPočeli?

Nakon više od 15 godina stručnog rada u oblastima web hostinga, održavanja servera, internetskih domena i internetske sigurosti, odlučili smo sve navedene usluge objediniti. Tako je polovicom 2013 godine i pristupanjem Hrvatske Europskoj Uniji realizirana ideja o osnutku tvrtke koja bi korisnicima pružila najbolje od navedenog.

Početak je bio skroman: uredski prostor i samo jedna server soba sa dva Digitus ormara. U jadnom su HP DL380 serveri pete generacije, a drugi je mjesto za prvu Cisco WS-C 4506 šasiju, uz pripadajuće kabele, UPS-ove i opremu. Mali prostor i tim entuzijasta. Adresa je bila Avenija Dubrava 248.

U prvoj godini poslovanja imali smo samo jednog internetskog operatera – Amis Telekom d.o.o. 1/2 C-klase javnih IP adresa, 100 Mbps link (nakon par mjeseci 300 Mbps) bez ikakve redundancije. Započeli smo s razvojem vlastite VPS platforme bazirane na KVM virtualizaciji, iznajmili smo prvih par namjenskih poslužitelja korisnicima iz Njemačke. Drugi tim je razvijao naš vlastiti web hosting panel, te smo koncem 2013. godine prebacili dvadesetak korisnika na našu platformu koja se vrtjela na našim serverima, u našoj server sobi.

 

Razvoj tijekom prve3 godine

U periodu 2014-2017 povećavali su se tehnički zahtjevi, broj korisnika, broj servera…Proaktivno smo i mi povećavali resurse, nabavili novije generacije HP servera, sklopili ugovor s još jednim ISP-om (Metronet Telekomunikacije d.d.). Uspostavom još jednog ISP linka dobili smo redundanciju, te smo routing i mrežu prilagodili novim standardima. Sve to je značilo povećanje broja uređaja, povećanje potrošnje električne energije i mrežnih resursa.

Naša KVM virtualizacijska platforma proradila je punim kapacitetom. Pored Linux operacijskih sustava, u ponudu smo uveli i Windows VPS, tako da su prvi korisnici dobili Windows Server 2008 R2 i 2012 R2 operacijske sustave. Platformu smo konstantno nadograđivali uvodeći nove virtualizacijske servere, povećavajući tako diskovni prostor, količinu radne memorije i broj CPU jezgri. Od samog starta smo postavili jasna pravila virtualizacije: ne raditi “overselling”. Svi resursi moraju biti dedicirani. Tih pravila držimo se do danas i to je ključ zbog čega je naša VPS platforma prema neovisnim recenzijama jedna od najboljih na cijelom svijetu.

 

Gdje smoDanas?

Početkom 2017 shvatili smo da postojeće prostorije više nemaju potencijal povećanja kapaciteta a potrebe su rasle. Preselili smo se na novu adresu, gradili i pripremali novi podatkovni centar na -1 razini. Potrajalo je punih 5 mjeseci. Kad je konačno sve bilo gotovo u lipnju 2017 smo počeli seliti opremu u novi podatkovni centar, 10 puta veći od starog. Sklopili smo ugovore s još 3 ISP-a, uveli 10G internetske linkove, izgradili novu lokalnu mrežu…

Ono po čemu se Control Engineering d.o.o. razlikuje od većine web hosting tvrtki je posjedovanje kompletne serverske i mrežne infrastrukture, smještene u vlastitom podatkovnom centru u Zagrebu, osigurane svim tehničkim i fizičkim metodama sukladno najnovijim svjetskim standardima. U ponudi imamo dedicirane, virtualne (VPS) i servere za dijeljene račune bazirane na cloud tehnologiji. Bilo koju uslugu hostinga u potpunosti smo u stanju prilagoditi potrebama i zahtjevima korisnika. Sigurnost i apsolutnu dostupnost svih servisa stavljamo na prvo mjesto. Ako tražite najkvalitetniju uslugu na svjetskoj razini, na pravom ste mjestu. Ako tražite najjeftiniju ponudu, tražite na drugom mjestu. Hvala.

Certificirani smo

U sklopu kontrole kvalitete a posebno sigurnosti i dostupnosti usluga koje pružamo, naš podatkovni centar je certificiran s više ISO normi od strane URS-a. ISO certifikacija je samo potvrdila ono što smo mi već od prije znali - naš poslovni moto od starta je bio Quality First!

ISO 27001

Ova norma fokusirana je na zaštitu povjerljivosti, cjelovitosti i raspoloživosti podataka u organizaciji, a to se postiže prepoznavanjem potencijalnih problema s podacima koji se mogu dogoditi te definiranjem što treba poduzeti da se takvi problemi spriječe.

ISO 50001

U namjeri da se smanje troškovi energije, ali jednako tako i da se zaštiti okoliš, trajna optimizacija sustava upravljanja energijom danas je jedan od ključnih čimbenika razvitka uspješnog poslovanja gospodarskih subjekata.

ISO 9001

Međunarodni standard za sustave upravljanja kvalitetom, objavljen od strane ISO (međunarodne organizacije za standardizaciju). Standard je ažuriran 2015. godine, i naziva se ISO 9001:2015.

Naši resursi

Nisu neograničeni, ali smo se potrudili imati dovoljno HPE servera uvijek na skladištu, dovoljno energije za njihovo upogonjenje i dovoljno stručnog osoblja koje će pripremiti opremu.

Trenutačno zauzeće opreme u našemPodatkovnom centru

Dedicirani serveri
70%
Kolokacija
65%
Linux VPS
55%
Windows VPS
40%

Naši korisnici

Tijekom proteklih godina ostvarili smo odlične poslovne i partnerske odnose, kako s tvrtkama iz regije, tako i velikim korporacijama koje posluju globalno, na svim kontinentima. Ponosni smo što sve ove tvrtke koriste usluge našeg podatkovnog centra i zahvaljujući kvalitetnim uslugama koje pružamo ostvaruju dobre poslovne rezultate. Neki od naših već dugogodišnjih korisnika su prikazani ispod.